Papryka à la gaga

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Skład nadzienia co jakiś czas modyfikuję, żeby smakowało mojej córce.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 50 dag kiszonej kapusty
    ● pęczek natki pietruszki
    ● 8 papryk
    ● 17 dag ryżu
    ● 2 pomidory
    ● 8 plastrów żółtego sera
    ● olej do smażenia
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● słodka mielona papryka

Papryka à la gaga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Mięso podsmażamy na oleju,
    dodajemy posiekaną kapustę
    i dusimy 20 minut. Mieszamy
    z ryżem, doprawiamy.
  • 2. Papryki myjemy, odkrawamy
    wierzchy z ogonkiem,
    usuwamy gniazda nasienne,
    napełniamy farszem. Pomidory
    kroimy w plastry.
  • 3. Na dno naczynia żaroodpornego
    wlewamy olej z wodą,
    wkładamy papryki. Na
    wierzch każdej kładziemy
    po plastrze pomidora i sera,
    przy krywamy wierzchami.
    Pieczemy 30 minut pod przykryciem
    w temp. 175 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy