Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dość pracowita, ale efektowna przekąska.

  • 60 min

Składniki:

  • Jedna duża papryka
    100 g twarogu
    1 płat cienki śledziowy solony (wcześniej chwilę namoczony w wodzie)
    1 łyżka nadziewanych oliwek
    Vegeta
    Pieprz
    oliwa

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, wykrawamy gniazda nasienne. Paprykę układamy skórą do góry i pieczemy w piekarniku do zrumienienia się skóry. Chłodzimy i delikatnie obieramy ze skóry. Twaróg doprawiamy vegetą i pieprzem. Folię aluminiową natłuszczamy oliwą, wykładamy kawałek papryki i smarujemy delikatnie twarogiem. Na tym wykładamy płat śledziowy oraz oliwki. Całość delikatnie zwijamy, po czym chłodzimy w lodówce przez całą noc. Usuwamy folię aluminiową i kroimy roladę na plastry.

Porady

Pieczoną paprykę możemy zastąpić marynowaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy