Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć, wyjąć gniazda nasienne, podzielić na połówki. Cebulę pokroić
w kostkę, zeszklić na oleju. Do rumianej cebuli dodać pokrojone pieczarki. Podsmażyć razem i doprawić solą i pieprzem. Brokuła podzielić na malutkie różyczki, podgotować w osolonej wodzie. Twaróg włożyć do miski, dodać jajko, sól, pieprz, pieprz ziołowy i dokładnie wymieszać. Do sera dodać podsmażone pieczarki i Brokuła. Dokładnie wymieszać. Farszem napełnić połówki papryk, na wierzchu poukładać małe kosteczki sera feta. Blachę wyłożyć papierem, na papierze układać papryki. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Porady
Do faszerowanych papryk świetnie sprawdza się sos czosnkowy
Komentarze