Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki przekrajamy na pół zachowując ogonki. Usuwamy gniazda nasienne. Wnętrza połówek solimy. Kus-kus zalewamy wrzącym bulionem, tak aby powierzchnia płynu było ok 1-2 cm ponad powierzchnią kaszy.
2.Tofu kroimy w małą kostkę, zalewamy sosem sojowym i łyżką oliwy. Odstawiamy na 10 minut.
3.Posiekane cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce oliwy. Bazylię siekamy, zostawiając kilka listków do dekoracji. Fasolkę szparagowa Hortex krótko obgotowujemy.
4.Łączymy kus-kus, bazylię, czosnek, cebulę, fasolkę i tofu. Nakładamy do połówek papryki, układamy na papierze Saga, na wierzchu układamy pomidorki, skrapiamy oliwą.
5.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i zapiekamy ok 30 minut. Podajemy z mixem sałat Fit&Easy.
Komentarze