Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

Gdy jest sezon na paprykę, to biorę się zaraz za faszerowanie jej różnymi farszami.

Składniki:

  • papryka - 4 szt
    mięso mielone wieprzowe - 350 g
    sól
    pieprz
    wegeta
    natka pietruszki
    olej rzepakowy
    pieczarki -350 g
    cebula - 2 szt

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kostkę.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać pieczarki, podsmażyć.
  • Papryka faszerowana 3. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzone pieczarki z cebulą i pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem i wegetą.
  • 4. Paprykę umyć odciąć górne wierzchy , 2 cm od strony ogonka.
  • Papryka faszerowana 5. Następnie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i oprószyć środek papryk solą i pieprzem.
  • 6. Papryki nadziać przygotowanym farszem, przykryć ściętymi wierzchami, polać odrobiną oleju.
  • Papryka faszerowana 7. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć papryki, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez około 45 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy