Papryka faszerowana grzybami leśnymi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Ser gouda zetrzeć na tartce. Natkę i tymianek umyć, posiekać. Grzyby oczyścić, większe pokroić na kawałki.
2.Rozgrzać 2 łyżki masła klarowanego, zeszklić cebulę. Wrzucić grzyby i tymianek, posolić smażyć 5 minut. Dołożyć czosnek, smażyć 3 minuty. Dodać natkę i jogurt, doprawić gałką muszkatołową oraz pieprzem.
3.Papryki napełnić farszem, ułożyć w posmarowanym masłem naczynie żaroodpornym. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Posypać startym serem. Piec kolejne 15 minut.
Komentarze