Papryka faszerowana mięsem.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie smiało mozna podać jako głowne z dowolna sałatką.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 większe papryki
    ok. 300 g mięsa mielonego wieprzowego
    1 cebula
    1 pomidor
    mały koncentrat pomidorowy
    1/5 szklanki ryżu
    ok. 50 g sera żółtego
    1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego
    1/2 łyżeczka soli (lub wedle uznania)
    1 łyżeczka bazylii

Papryka faszerowana mięsem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszam mielone mięso z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i pomidorem. Dodaję też ryż.Dodaję żółty ser, koncentrat pomidorowy i przyprawy.Papryce odcinam kapelusiki i wycinam środek. Jeśli nie chcą stać to delikatnie podcinam je od dołu.Napełniam farszem do pełna i wstawiam do nagrzanego do 200 C piekarnika. Piekę około 45 minut, aż z wierzchu będą rumiane, a mięso miękkie w środku.Przed podaniem jeszcze posypuję startym serem.

Porady

Ryż mozna ugotowac ale moze byc tez surowy,namieknie podczas pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy