Papryka Faszerowana Mięsem Mielonym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Czas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • farsz:
    400g mięsa mielonego
    1/2 szkl. ryżu
    1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej )
    2 średnie cebule
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka soli
    1 płaska łyżeczka pieprzu
    szczypta chilli
    2 czubate łyżki majeranku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich

    dodatkowo:
    4-5 papryk zależy od wielkości
    2 opakowania mozzarelli

Papryka faszerowana mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Paprykę umyć, wydrążyć nasiona, przekroić albo tak jak ja wzdłuż, albo odkroić górę by zrobić kapturek.
    2.Do dużej miski włożyć - mięso mielone, ugotowany ryż, paprykę pokrojoną w kostkę, cebulę podsmażona na maśle, przyprawy i zioła. Dokładnie wymieszać.
    3.Papryczki nadziać.
    4.Papryczki wyłożyć na posmarowanej blaszce, można użyć tłuszczu, ja podlałam tylko wodą.
    5.Piec w temp 180* około 55min, Gdy papryczki zmiękną na wierzch ułożyć ser mozzarella by się roztopił.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy