Papryka faszerowana po grecku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Coś na kolację

  • 40 min

Składniki:


  • 4 strąki kolorowej papryki
    40 dag fety
    30 dag pomidorków koktajlowych
    cebula
    10 dag czarnych oliwek bez pestek
    6 łyżek oliwy z oliwek
    3 ząbki czosnku
    tymianek
    pieprz

Papryka faszerowana po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana po grecku 1. Papryki umyłem i osuszyłem , przekroiłem na pół i usunąłem pestki. Obrany czosnek przecisnąłem przez praskę i wymieszałem z oliwą. Posmarowałem środki papryk (część czosnkowej oliwy pozostawiłem). Połówki papryk wyłożyłem plasterkami cebuli , a następnie przykryłem plasterkami fety.
    Na wierzchu ułożyłem pomidorki koktajlowe oraz oliwki. Posypałem tymiankiem i pieprzem , skropiłem resztą oliwy. Zawinąłem w folię , piekłem w piekarniku około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy