Papryka konserwowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W zimie gdy ciemno i zimno sama przyjemność .Pyszna, soczysta i kolorowa.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kg. papryki różnokolorowej

    Na zalewę ;
    8 litrów wody
    8 łyżek soli
    8 kopiatych łyżek cukru
    2 i 1/2 szklanki octu


    Do każdego słoika ;
    czosnek 1 ząbek
    liść laurowy 1 sztuka
    ziele angielskie 3 sztuki
    pieprz czarny ziarnisty 5 ziarenek
    po kilka ziarenek gorczycy

Papryka konserwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć , usunąć gniazda nasienne pokroić i ułożyć do słoików . Składniki zalewy zagotować w garnku i poczekać aż chwilę przestygnie. Słoiki zalać zalewą i pasteryzować większe ok. 25 minut a mniejsze ok.15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy