Papryka "małosolna"

0 (0 ocen)

  • 45 min

Z serii -przetwory na zimę.

  • 45 min

Składniki:


  • Papryka czerwona
    Zalewa (proporcje):
    1,5 l wody
    1/2 l octu 10%
    4 liście laurowe
    2 łyżki ziaren gorczycy
    2 łyżki czarnego pieprzu
    2 łyżki ziela angielskiego
    2 łyżki cukru
    łyżka soli

Papryka "małosolna" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na cztery. Układamy ją w słoikach. Przygotowujemy zalewę. Wodę z octem zagotowujemy razem z przyprawami ,przelewamy ją do słoików ,słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy na słabym ogniu 25 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy