Papryka nadziewana mięsem mielonym i ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

FASZEROWAĆ MOŻNA WEDŁUG UZNANIA

  • 60 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego
    3 cebulie
    3 ząbek czosnku
    3 łyżeczka przecieru pomidorowego
    8 większych papryk
    żółty ser
    3 woreczki ryżu
    300-400 ml bulionu warzywnego
    oliwa z oliwek
    przyprawy: szczypta imbiru, pieprzu , kolendry, czarnego pieprzu, sól, , szczypta bazylii, 1/2 majeranku, szczypta kurkumy (mieszamy ze sobą)

Papryka nadziewana mięsem mielonym i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie następnie dodajemy mięso mielone posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw. Smażymy dodajemy koncentrat i dokładnie mieszamy.

    Papryki dokładnie myjemy przecinamy i oczyszczamy z nasion.

    Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem i startym na grubych oczkach żółtym serem. Przygotowanym farszem napełniamy papryki.

    Do naczynia żaroodpornego nalewamy bulion, układamy papryki przykrywamy i pieczemy ok. 30-40 minut.

    Przed podaniem do każdej papryki warto wlać jedną łyżeczkę bulionu.

Komentarze

Podobne przepisy