Paprykarz z makrelą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Domowy paprykarz z dodatkiem marynowanych pieczarek. Najlepiej smakuje na drugi dzień po odstaniu w lodówce.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu,
    160 g koncentratu pomidorowego,
    2 puszki filetów z makreli w oleju,
    160 g marynowanych pieczarek,
    sól i pieprz do smaku,
    szczypta ostrej papryki,
    łyżeczka słodkiej papryki,
    1 łyżeczka ziół prowansalskich.

Paprykarz z makrelą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy (1 szklanka ryżu-2 szklanki wody). Studzimy.

    Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną makrelę oraz przyprawy. Mieszamy.

    Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy dokładnie składniki.

    Paprykarz wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

    Podajemy z pieczywem.

    Smacznego ;)

Porady

Jeżeli lubimy ostry paprykarz dodajemy odrobinę chilli.

Komentarze

Podobne przepisy