Papryki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Danie to powstało z 'resztek' niedzielnego obiadu.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 30-40 dag mięsz mielonego,2 cebule ,5-6 dorodnych pieczarek,ok.5łyżek ugotowanej kaszy jaglanej sól,pieprz ,zioła prowansalskie,2 ząbki czosnku, 3-4 papryki czerwone lub pomarańczowe,starty żółty ser 2 łyżki.

Papryki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0rjuqvq 1. Mięso mielone podsmażamy na patelni, na osobnej patelni smażymy pieczarki pokrojone w plasterki(dość grube),po paru minutach wrzucamy pokrojoną cebulę-grubsza kostka. Mięso doprawiamy i łączymy z pieczarkami i cebulą.Na końcu dodajemy starty na tarce czosnek.Składniki mieszamy i dodajemy kaszę jaglaną- dobrze mieszamy.Papryki myjemy i odcinamy wierzchołek, oczyszczamy i faszerujemy.Na wierzch można położyć starty żółty ser -u mnie gouda ale dosłownie troszkę.Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i zapiekamy papryki ok 30 min tak aby się zabardzo nie pomarszczyły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy