Papryki zapiekane z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo smaczne i kolorowe danie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 połówki kolorowej papryki

    Farsz do papryki;
    20dag szpinaku mrożonego
    4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
    ząbek czosnku
    łyżka masła
    3 łyżki sosu czosnkowego
    gruby plaster sera feta
    sól i pieprz do smaku

    Warzywne frytki:
    2 duże plastry selera
    2 marchewki
    2 kawałki dyni hokkaido
    1/2 główki czosnku
    łyżka oleju rzepakowego

Papryki zapiekane z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażam na maśle z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaję kaszę i fetę. Doprawiam do smaku sosem, solą oraz pieprzem.

    Selera i marchewkę obieram i kroję słupki , dodaję kawałki dyni i mieszam z olejem. Przekładam do formy, na wierzchu układam nafaszerwoane papryki. Piekę około 30-40 minut w 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy