Paprykowe frykasy

0 (0 ocen)

  • 15 min

Chrupiące frytki z papryki i kiełbaski oraz świeża bagietka z paprykowym posmakiem- taka mała konkursowa przystawka :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 czerwonej papryki
    1/2 kiełbasy wędzonej z piersi kurczaka
    Kawałek bagietki
    Słodka papryka
    Olej
    Liść sałaty do dekoracji

Paprykowe frykasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki na frykaski 1. Paprykę i kiełbasę kroimy w cienkie paseczki- jak na frytki.
  • paprykowe frykaski 2. 2 łyżki oleju mieszamy z łyżką słodkiej papryki- maczamy nasze frytki.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Bagietkę kroimy na kromki , maczamy kawałkiem w oleju z przyprawami pozostałym na patelni.
    Do miseczki/kubeczka wkładamy liść sałaty i osuszone z oleju frytki. Obok układamy kromki bagietki z plasterkami kiełbasy i papryki lub same.

Porady

Jeśli wolimy pikantne dania słodką paprykę zastępujemy chili

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy