Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciasto francuskie - chociaż dość tłuste - jest świetnym sposobem na szybką i sycącą przekąskę. Neutralne w smaku pozwala na przygotowanie potraw zarówno na słono, jak i na słodko.
Dzisiaj proponuję pieczone kiełbaski, które nadają się zaróno do podania na ciepło, jak i do zapakowania "na wynos" w wersji ostudzonej.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -opakowanie ciasta francuskiego
    -8 paprykowych kiełbasek (np. frankfurterki lub półsurowe wieprzowe)
    -2-3 łyżki musztardy
    -żółty tarty ser

Paprykowe kiełbaski w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie posmarować musztardą i pociąc w paski o szerokości ok. 1,5cm. Każdą kiełbaskę owinąć dokładnie paskami ciasta. Całość posypać tartym żółtym serem. Zapiec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy