paprykowe pałki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 60 min

mało skomplikowany i smaczny obiadek :)

  • 60 min

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
    3 łyżki wody+3 łyżki oliwy
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki pieprzu
    2-3 ząbki czosnku
    2 łyżki ketchupu (opcjonalnie)

Paprykowe pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka umyć, wysuszyć, włożyć do rękawa.
    Do miseczki wlać wodę z oliwą, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko wymieszać, odstawić na 10 minut.

    Marynatą zalać pałki w rękawie, potrząsnąć nimi tak, by pokryła całe mięso równomiernie, odstawić na minimum godzinę do lodówki.
    Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

Jeśli chcemy, by kurczak miał chrupiąca skórkę ponacinajmy rękaw w paru miejscach na 20 minut przed końcem pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy