Paróweczki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i prosta przekąska na ciepło.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 parówek z szynki
    opakowanie ciasta francuskiego
    jajko
    ulubione przyprawy (opcjonalnie)

Paróweczki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paróweczki w cieście francuskim 1. Parówki pozbawiamy osłonek i kroimy na 3 części.
  • Paróweczki w cieście francuskim 2. Ciasto francuskie kroimy wzdłuż dłuższego boku na pół i w poprzek na około centymetrowe paski.
  • Paróweczki w cieści francuskim 3. Każdą paróweczkę owijamy paskiem ciasta francuskiego i smarujemy rozkłóconym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 190* . Pieczemy około 20 minut do zrumienienia.
    Opcjonalnie po posmarowaniu jajkiem można paróweczki posypać ulubioną przyprawą np. papryką ostrą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy