1 opakowanie ciasta francuskiego
3 parówki
20dag pieczarek
1 mała łyżka masełka
1 mała cebulka
6 łyżek keczupu pikantnego
10 dag startego sera najlepiej gouda
1 jajko
zioła prowansalskie
sezam lub siennie lniane do posypania
Parówka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki i cebulkę oczyszczamy i podsmażamy.Ciasto rozkładamy i kroimy na 6 równych prostokątów takich żeby zmieściła się parówka i farsz z pieczarkarek.Na każdym kawałku ciasta rozsmarowujemy keczup kładziemy na to pieczarki parówkę posypujemy serem i zawijamy sklejamy wszystkie rogi możemy sobie pomóc widelcem.Taką sakiewkę smarujemy jajkiem posypujemy ziołami i sezamem wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy 20 min.
Komentarze