Parówki na szybko

0 (0 ocen)

Rumiane parówki z czosnkiem i natką pietruszki, doprawione kolorowym pieprzem. Szybkie danie na ciepłą kolację, a także obiadowe - zamiast tradycyjnego kawałka mięska. Prosto, szybko i smacznie.

Składniki:

  • 500 g parówek drobiowych wędzonych
    4 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    2 - 4 łyżki oleju
    do smaku: świeżo mielony kolorowy pieprz, sól

Parówki na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Parówki na szybko 1. Parówki pokroić w niezbyt grube plastry - zrumienić na rozgrzanym oleju (ok. 10 min), co jakiś czas mieszając.
  • Parówki na szybko 2. Następnie dodać pokrojony w plastry czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Smażyć jeszcze ok. 5 min, mieszając. Danie doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy