Parówki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Fasolę, groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Parówki ponacinać delikatnie. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć na nim parówki z obu stron. Po usmażeniu zdjąć je z patelni. Na ten sam tłuszcz włożyć marchewkę, paprykę i cebulę. Razem podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać fasolę, groszek i kukurydzę. Przemieszać. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier, sól i pieprz kajeński. W razie potrzeby można wlać 0,5 szklanki wody. Na warzywa przełożyć parówki. Przykryć i razem jeszcze próżyć ok 5 minut. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Komentarze