Parówki w boczku nadziewane żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

można je przygotować wcześniej i przed podaniem odgrzać

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 6 parówek
    1 grubszy plaster żółtego sera
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    8 plastrów wędzonego boczku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia

Parówki w boczku nadziewane żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić na plastry. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki razem z cebulą usmażyć przyprawiając solą i pieprzem do smaku.
    Każdą parówkę naciąć wzdłuż (nie przecinać do końca).
    Ser pokroić na 6 pasków. Pasek sera włożyć w nacięcie parówki.
    Każdą parówkę nadzianą serem owinąć dookoła boczkiem.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodać pieczarki z cebulką. Podsmażyć razem 2 minuty. Co jakiś czas przemieszać.
    Podawać na gorąco z pieczywem oraz musztardą lub ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy