Parówki w cieście

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Moje dzieci uwielbiają takie parówki, wlewają do środka keczup i przekąska jest gotowa do jedzenia.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 parówek
    50 dag mąki
    szklanka mleka
    50g drożdży świeżych
    3 łyżki cukru
    łyżeczka soli
    2 jajka
    1 białko
    sezam do posypania

Parówki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W ciepłym mleku rozpuść drożdże z cukrem i połową mąki.Zaczyn przykryj ściereczką, a kiedy się podniesie dodaj pozostałą mąkę, sól i 2 jajka. Wyrób na gładkie ciasto.Na stolnicy rozwałkuj ciasto na cienki placek co jakiś czas posypując je mąką, następnie pokrój w długie paski( długość paska powinna być równa długości dwóch parówek). Każdą parówkę owiń paskiem ciasta ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj białkiem i posyp sezamem. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy