Parówki w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska popularna w Stanach Zjednoczonych. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • parówki 8 – 10 szt,
    mąka pszenna 1/2 szk,
    mąka kukurydziana 1/2 szk,
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
    jajka 1 szt,
    mleko ok. 140 ml,
    cukier 1/2 łyżeczki,
    sól 1/2 łyżeczki,
    pieprz,
    olej do smażenia,
    mąka pszenna do obtoczenia parówek,

Parówki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obie mąki, proszek do pieczenia, cukier, sól oraz pieprz wymieszać. Dodać jajko oraz mleko i całość zmiksować. Ciasto powinno być gęste ale lejące. Parówki nadziać na patyczki do szaszłyków, obtoczyć w mące i w cieście. Smażyć w głębokim oleju do momentu zarumienia się.
    Podawać z ulubionym sosem lub surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy