Parówki w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś mam wyjazd do mamy ale przed wyjazdem postanowiłam na szybko zrobić taką przekąskę aby zjeść przed wyjazdem. Rodzinka bardzo zadowolona bo wyszło smacznie i po za tym szybko. Powiem wam szczerze że na szybko robione jedzenie zawsze smakuje najlepiej.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ciasta francuskie 300 g każde,

    1 kg parówek drobiowych,

    mleko do posmarowania ciasta.

Parówki w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przekąska 1. Gotowe ciasto pociąć w paski dowolnej szerokości ale tak około 2 cm. Przygotować parówki oczyścić je z foli.
  • przekąska 2. Każdą parówkę osobno owinąć paskami ciasta ( dwa paski na jedna kiełbaskę ). Gotowe parówki ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
  • przekąska 3. Ułożone parówki w cieście posmarować mlekiem. Gotowe wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 20 minut do ładnego zarumienienia.
  • przekąska 4. Taka przekąska idealnie nadaje się do spotkań z przyjaciółmi lub jako dodatek między posiłkami. Do takich parówek można użyć dowolnego sosu lub po prostu polać keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy