Parówki z warzywami po włosku

0 (0 ocen)

Szybka propozycja na kolację lub na imprezę

Składniki:

  • 10 cienkich parówek
    1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw po włosku
    tłuszcz do smażenia
    sól do smaku
    3 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią

Parówki z warzywami po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z parówek zdjąć flak. Każdą ponacinać z dwóch stron. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyć na nim parówki z obu ponacinanych stron. Usmażone zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu usmażyć warzywa. Doprawić do smaku solą . Dodać suszone pomidory z czosnkiem i cukinią. Wmieszać. Na warzywa poukładać parówki. Przykryć i podgrzać razem na wolnym ogniu około 5 minut. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy