Parówki zawijane z serem/bekonem w naleśniku i sosem carbonare - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Do miski dodaj mąkę, mleko, wodę, sól,jajka,1 łyżeczkę cukru waniliowego oraz olej i wymieszaj używając do tego miksera. Ciasto powinno uzyskać gładką konsystencję.Na rozgrzanej i posmarowanej lekko tłuszczem patelni smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.W 40 ml wody rozrub sos carbonare,następnie w przygotowane naleśniki pozawijaj parówki z plastrem sera/bekonu i poukładaj na blaszce do pieczenia,na ułożone naleśniki z parówkami możesz dodatkowo posypać tartym serem i polać sosem Carbonare,piec w piekarniku ok 15 min. w 180 stopniach.
Ciekawostka - Cukier waniliowy możesz sam przygotować w domowych warunkach – przekrojoną laskę wanilii włóż do słoiczka, a następnie zasyp ją zwykłym cukrem, zakręć słoik i pozostaw na kilka dni.
Komentarze