Parówkowa z fetą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię gotować, zwłaszcza razem z mężem.

Składniki:

  • ● 3 szkl. makaronu kolanka
    ● 3 parówki
    ● pomidor
    ● mała papryka
    ● op. sera feta
    ● op. francuskiego sosu sałatkowego
    ● kilka gałązek koperku

Parówkowa z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy 6 minut
    we wrzącej osolonej wodzie.
    Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Paprykę, pomidora i fetę
    kroimy w kostkę, a parówki
    w plastry. Koperek drobno
    siekamy. Wszystkie składniki
    mieszamy.
  • 3. Sos przygotowujemy według
    przepisu na opakowaniu.
    Polewamy sałatkę, mieszamy.
    Chłodzimy godzinę.

Notka redakcyjna

PPWS_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy