Parówkowe kostki z topionym serem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska z delikatnego ciasta z dodatkiem soczystych parówek i ciągnącego żółtego sera.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówki drobiowe: 4 sztuki
    - ser żółty: 150 gramów
    - mąka: 3 szklanki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sól: 1 łyżeczka
    - oregano: 1 łyżeczka
    - zimne masło: 3 łyżki
    - śmietana 18 % kwaśna: 1 szklanka

Parówkowe kostki z topionym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kwadraty 1. Nagrzewamy piekarnik do 180C.

    Parówki gotujemy i kroimy w kawałeczki.

    Do miski wsypujemy mąkę, proszek, sól i oregano.

    Dodajemy pokrojone masło.

    Wszystko razem miksujemy
    ( końcówką z haczykami ).

    Dodajemy parówki i pokrojony w kostkę ser.

    Wlewamy śmietanę.

    Dokładnie mieszamy.

    Wykładamy ciasto na posypaną mąką deskę i rozgniatamy na placek ok. 30x25cm.

    Rozcinamy na kwadraty.

    ( Możemy dodatkowo posmarować roztopionym masłem ).

    Pieczemy ok. 25 minut.



    Zajadamy solo lub z sosami!

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy