" Parówkowe kwiaty po francusku "

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszne parówki zapiekane w cieście francuskim!

  • 5 min

Składniki:

  • - parówka - 1 szt.
    - ciasto francuskie - 1 płat
    - jajko - 1 mała szt.

" parówkowe kwiaty po francusku " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówkę lekko podgotowujemy.

    Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm.

    Na cieście układamy parówkę i zawijamy.


    Zawiniętą nacinamy w równych odstępach
    ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).

    Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką.

    Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C.


    Smacznego!


    (Pomysłodawcą jest Kuchnia Broni)

Porady

Podajemy z ulubionymi sosami!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy