Parówkowe leczo

0 (0 ocen)

Leczo trochę inne, bez papryki .

Składniki:

  • 3 cienkie parówki lub 2 grube
    10 średnich pieczarek
    1 cebula
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól,pieprz,papryka słodka
    olej do smażenia

Parówkowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki pokroić w grube plasterki. Pieczarki umyć,obrać i pokroić w plasterki.
    Cebulę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej , wrzucić cebulę i zeszklić. Wrzucić do rondelka. Następnie podsmażyć parówki i pieczarki. Dorzucić do cebuli. Całość zalać wodą,tylko tyle aby lekko przykryła parówki.
    Dodać koncentrat. Przyprawić i dusić około 15 minut.

Porady

Można dodać kiełbasę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy