Parówkowe serce

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo smaczny dodatek do śniadania. Idealny na walentynkowe śniadanie dla ukochanej osoby.

  • 10 min

Składniki:

  • Na 5 sztuk:
    -5 długich parówek(np. Berlinki)
    -5 jajek
    -szczypiorek do posypania
    -margaryna do smażenia
    -sól, pieprz
    -wykałaczki

Parówkowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki rozkrajamy, zostawiając ok.1,5 cm z jednej strony. Dwa końce wywijamy i spinamy wykałaczką(w kształt serca). Tak przygotowane serduszka kładziemy na rozgrzaną na patelni margarynę.
  • 2. Do serc ostrożnie wbijamy jajka. Smażymy pod przykrywką tak długo, aby żółtko się ścięło. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Kładziemy na talerzykach. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO!!!

Porady

Można według uznania dodać np. cebulki lub boczku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy