Parzybroda

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Jest to sycąca zupa w sam raz na zimowe dni. Jest łatwa w przygotowaniu ale też bardzo smaczna

  • 2 godz.

Składniki:

  • 30dag żeberek
    1/4 średniej główki białej kapusty
    5 ziemniaków
    3 marchewki
    plaster selera
    pietruszka
    por
    sól
    pieprz
    listek laurowy i zielę angielskie
    kminek
    zioła wgł uznania

Parzybroda - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj wywar na żeberkach wraz z marchewką selerem i pietruszką oraz przyprawami. Gdy zupa będzie gotowa wyciągnij mieso i warzywa wrzuć do wywaru pokrojoną w grubsze paski kapustę oraz w wiekszą kostkę ziemniaki gotuj. W między czasie obierz mięso z wywaru a także pokrej w większą kostkę warzywa. Wszystko wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj do miękkości. Na koniec dodaj zioła i przyprawy do smaku.

Porady

Ja dodaję bazylii oregano i pietruszki. Kminku daję odrobinę można nie dawać wcale. Zupa idealnie smakuje również na drugi dzień.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy