Pasiasty deser

0 (0 ocen)

bardzo prosty w wykonaniu, zdrowy i smaczny

Składniki:

  • 450 g mrożonych lub świeżych truskawek
    400 ml jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki wrzącej wody
    2 łyżki żelatyny
    1 szklanka cukru pudru

Pasiasty deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wymieszać z wrzącą wodą. Tak, aby nie było grudek. Odstawić do ostudzenia. Truskawki rozmrozić a następnie zblendować. To musu truskawkowego dodać pół szklanki cukru pudru i połowę ostudzonej żelatyny. Dobrze razem wymieszać. Jogurt naturalny wymieszać z resztą cukru pudru i żelatyny. Wymieszać. Do pucharków nakładać na przemian porcję musu truskawkowego i porcję masy jogurtowej. Odstawić do lodówki (najlepiej na całą noc) do stężenia. Dowolnie udekorować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy