Pasta z awokado z dodatkiem soku z limonki i soli to klasyczny sos guacamole. Ale dodatek papryki, zielonych oliwek i szczypioru jest już mniej klasyczny... Niemniej pasta jest pyszna :)
10 min
Składniki:
1 dojrzałe awokado
sok z 1/2 limonki
1 czubata łyżka drobno posiekanej czerwonej papryki
6 czarnych oliwek bez pestek
1 czubata łyżka posiekanego szczypioru
sól morska
Pasta a'la guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy pestkę i łyżką oddzielamy miąższ od skóry. Miąższ rozcieramy na pastę widelcem lub krótko blendujemy. Od razu dodajemy sok z połowy limonki i dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekaną paprykę, drobno pokrojone oliwki i szczypior. Przyprawiamy solą morską.
Komentarze