Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna pasta idealna zarówno na kanapki, jak też jako dodatek do świeżych warzyw. Robi się ją błyskawicznie. Dzięki dodatkowi papryczki ma wyrazisty, charakterny smak. Polecam!

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    • puszka cieciorki - 400g
    • 1 dość duża ostr papryczka pepperoni nadziewana serem z oleju
    • 1 ząbek czosnku
    • sól
    • pieprz
    • 2 garście uprażonych orzeszków nerkowca
    • kilka łyżek oleju spod papryczek pepperoni
    • ok. 50 g grillowanej papryki z oleju

Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Olej dodajemy stopniowo, kontrolując gęstość pasty. Zblendowaną pastę przekłądamy do miseczki. Skrapiamy olejem spod papryczek pepperoni. Podajemy z pełnoziarnistym chlebem lub warzywami. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy