Pyszna pasta idealna zarówno na kanapki, jak też jako dodatek do świeżych warzyw. Robi się ją błyskawicznie. Dzięki dodatkowi papryczki ma wyrazisty, charakterny smak. Polecam!
10 min
Składniki:
Składniki:
• puszka cieciorki - 400g
• 1 dość duża ostr papryczka pepperoni nadziewana serem z oleju
• 1 ząbek czosnku
• sól
• pieprz
• 2 garście uprażonych orzeszków nerkowca
• kilka łyżek oleju spod papryczek pepperoni
• ok. 50 g grillowanej papryki z oleju
Pasta cieciorkowo-paprykowa z pazurem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Wszystkie składniki dokładnie blendujemy. Olej dodajemy stopniowo, kontrolując gęstość pasty. Zblendowaną pastę przekłądamy do miseczki. Skrapiamy olejem spod papryczek pepperoni. Podajemy z pełnoziarnistym chlebem lub warzywami. Smacznego!
Komentarze