Zapraszam na smaczną i szybką w przygotowaniu pastę do smarowania pieczywa. Przygotowana z podsmażanej cukinii i kiełbasy z dodatkiem jajek i majonezu. Polecam.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
100 g cukinii
70 g chudej kiełbasy
2 duże jajka ugotowane na twardo
2 łyżki oliwy
1 łyżka pokrojonego koperku
1 łyżka serka śmietankowego z chrzanem
2 łyżki majonezu
sól prowansalska do smaku
pieprz do smaku
Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej oliwie przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cukinię i kiełbasę. Studzimy.
Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek kroimy na drobno. Wszystkie składniki wkładamy do miski, doprawiamy do smaku i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.
Komentarze