Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do chleba

2 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i szybką w przygotowaniu pastę do smarowania pieczywa. Przygotowana z podsmażanej cukinii i kiełbasy z dodatkiem jajek i majonezu. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g cukinii
    70 g chudej kiełbasy
    2 duże jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka pokrojonego koperku
    1 łyżka serka śmietankowego z chrzanem
    2 łyżki majonezu
    sól prowansalska do smaku
    pieprz do smaku

Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do chleba 1. Na rozgrzanej oliwie przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cukinię i kiełbasę. Studzimy.
    Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek kroimy na drobno. Wszystkie składniki wkładamy do miski, doprawiamy do smaku i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy