Pasta do chleba drobiowo - serowa z lubczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ta pasta jest łatwa i szybka do zrobienia a smakuje rewelacyjnie i z pewnością urozmaici każde śniadanie czy kolację:)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na pojemnik 0,75 l:
    150 g mielonego fileta z kurczaka
    1 łyżeczka soli
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    4 łyżeczki lubczyku suszonego
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    3 łyżki śmietany
    100 g sera żółtego
    2 jajka
    niewielka ilość tłuszczu do smażenia

Pasta do chleba drobiowo - serowa z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
  • 2. Mięso przyprawiamy ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczką lubczyku i odrobiną pieprzu kolorowego i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu.
  • 3. Do robota kuchennego wrzucamy usmażone mięso, pokrojony na mniejsze kawałki ser żółty, obrane jajka, śmietanę i pozostałe przyprawy i wszystko miksujemy aż nabierze jednolitej konsystencji.

Porady

Gotowe przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy