Pasta fasolowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Doskonale smakuje z kiszonym ogórkiem lub pomidorem.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1,5 szkl. fasoli
    ● 20 dag kiełbasy
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 ząbki czosnku
    ● łyżka posiekanego szczypiorku
    ● 5 dag ostrego żółtego sera
    ● kilka małych bułek
    ● sól, pieprz

Pasta fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na 8 godzin. Następnie gotujemy 40 minut. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Kiełbasę kroimy w małą kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Fasolę miksujemy z masłem i czosnkiem. Mieszamy z serem, kiełbasą i szczypiorkiem, doprawiamy. Schładzamy 8 godzin. Bułki przekrawamy i smarujemy pastą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy