Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna pełna warzyw, sera i szynki.

Składniki:

  • Składniki:
    -12 żółtek,
    -2 pomidory,
    -1 mały ogórek,
    -duży pęczek szczypiorku,
    -150g polędwicy królewskiej,
    -100g sera żółtego,
    -2 łyżki majonezu,
    -pieprz i sól do smaku.

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Z jajek wyjmujemy żółtka i kroimy w drobną kosteczkę. Pomidory i ogórki myjemy. Ogórka obieramy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek myjemy i siekamy. Żółty ser ścieramy na tarce. Polędwice kroimy w kosteczkę. Wszystko dodajemy do żółtek, doprawiamy majonezem, pieprzem i solą.

Komentarze

Podobne przepisy