pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Prosta i szybka w wykonaniu pasta jajeczna z pysznymi dodatkami.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
    mała puszka kukurydzy
    łyżka chrzanu
    łyżka majonezu
    100 g łososia wędzonego
    pół cebuli czerwonej
    pęczek szczypiorku
    kiełki
    pieprz
    sól

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać odsączoną kukurydzę, chrzan, majonez, posiekaną drobno cebulę oraz szczypiorek. Doprawić pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać. Łososia wędzonego drobno pokroić. Na kromce chleba ułożyć pastę jajeczną, na to wyłożyć łososia oraz plasterki czerwonej cebuli, udekorować kiełkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy