Pasta jajeczna

0 (0 ocen)

  • 20 min

To pasta, która zawsze powinna stać w lodówce, jako przekąska, śniadanie lub kolacja. Polecam jest wyśmienita!

  • 20 min

Składniki:

  • 8 jajek
    Garść posiekanego drobo pora
    Garść posiekanego drobno szczypiorku
    3 duże łyżki majonezu

Pasta jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub blednować, (gdy blendujemy to majonez wrzucamy razem z jajkami do blebdera), gdy trzemy na tarce dodać majonez po starciu jaj i wymieszać. Na końcu po garści szczypiorku i pora, wymieszać wszystko łyżką. Gotowe!

Porady

Pasta jajeczna najlepiej smakuje gdy jest grubo nałożona na chleb z dodatkiem plastra świeżego pomidora, nie można się oprzeć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy