PASTA JAJECZNA NA NIEDZIELNE ŚNIADANIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pasta jajeczna z dodatkami ,które wymyśliłem i skomponowałem sam tak aby smakowały trochę lepiej niż zwykłe jajka starte i wymieszane z majonezem

  • 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    2 średnie marchewki
    1/2 pomidora
    papryka marynowana (czerwona)
    2ogórki kiszone
    oliwki czarne lub zielone
    skórka z cytryny
    1 łyżka sosu tatarskiego
    1 łyżka śmietany 18%
    sól
    pieprz
    sałata
    ogórek zielony

Pasta jajeczna na niedzielne śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wraz z marchewką zagotuj (jajka na twardo marchew do miękkości) , zetrzyj na tarce jarzynowej na najdrobniejszych oczkach , pomidora ,ogórki , paprykę pokrój w drobną kostkę , oliwki w cienkie plasterki ,zetrzyj troszkę skórki z wyszorowanej i wyparzonej cytryny ,dodaj sos tatarski oraz śmietanę , szczyptę soli , szczyptę pieprzu wszystko razem wymieszaj .Posmaruj kromki chleba masłem ,ułóż sałatę i na wierzch nałóż pastę .
    SMACZNEGO

Porady

Staraj się aby pasta była chłodna

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy