Pasta jajeczna z awokado, fetą i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo prosta, a jednocześnie pyszna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje z podpieczoną, rumianą bagietką.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    200 g fety
    duże dojrzałe awokado
    pęczek koperku
    cytryna
    pieprz zielony suszony
    sos sriracha
    opcjonalnie 2 łyżki majonezu

Pasta jajeczna z awokado, fetą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, fetę, obrane awokado, koperek, sok z cytryny oraz sos sriracha przekładamy do malaksera i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy trochę majonezu i jeszcze chwilę miksujemy. Doprawiamy do smaku zmielonym zielonym pieprzem. Pastę podajemy na grzankach z bagietki, posypaną koperkiem, przybraną kawałkiem cytryny i posypaną suszonymi płatkami słodkiej papryki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy