Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Młody Bób sprawdził się jako dodatek do tej przesmacznej pasty.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    200 g bobu
    1 puszka tuńczyka w oleju
    2 łyżki majonezu (pełne)
    sól, pieprz

Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z bobem i tuńczykiem 1. Bób gotujemy w osolonym wrzątku przez około 10 minut. Studzimy i obieramy.
    Jajka gotujemy na twardo.
    Bób, jajka, tuńczyk (wraz z olejem), majonez blendujemy na gładko.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy