Pasta jajeczna z habanero i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przyjemnie pikantna pasta kanapkowa.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    170 g tuńczyka w oleju
    papryczka habanero, jeśli nie lubicie bardzo pikantnych to użyjcie tylko połowę
    pęczek natki pietruszki
    pęczek koperku
    2 łyżki majonezu
    sól morska
    pieprz kolorowy
    sok z cytryny

Pasta jajeczna z habanero i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do malaksera przekładamy obrane jajka, tuńczyka odsączonego z oleju, habanero pozbawione gniazda nasiennego, natkę pietruszki, koperek i majonez. Miksujemy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy