Pasta jajeczna z kozim twarożkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczna pastę do pieczywa. Ponieważ dodałam twarożek kozi, pasta jest bez laktozy. Uwielbiam pastę jajeczną na śniadanie i staram się ją zawsze trochę zmodyfikować. Polecam ze świeżym pieczywem.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
    150 g twarożku koziego
    2 łyżki majonezu
    pęczek szczypiorku
    po dużej szczypcie soli, pieprzu i kurkumy

Pasta jajeczna z kozim twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy je drobno, przekładamy do miseczki. Do jajek dokładamy pokruszony twarożek oraz majonez i mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy drobno, połowę dokładamy do pasty jajecznej i mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą, mieszamy. Posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy