Zapraszam na smaczna pastę do pieczywa. Ponieważ dodałam twarożek kozi, pasta jest bez laktozy. Uwielbiam pastę jajeczną na śniadanie i staram się ją zawsze trochę zmodyfikować. Polecam ze świeżym pieczywem.
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
150 g twarożku koziego
2 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
po dużej szczypcie soli, pieprzu i kurkumy
Pasta jajeczna z kozim twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy ze skorupek i kroimy je drobno, przekładamy do miseczki. Do jajek dokładamy pokruszony twarożek oraz majonez i mieszamy. Szczypiorek myjemy i kroimy drobno, połowę dokładamy do pasty jajecznej i mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą, mieszamy. Posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego
Komentarze