Pasta jajeczna z krówkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mleczaj smaczny u nas popularnie nazywany krówką, gdyż podczas krojenia wydziela mleczko. Tym razem użyłam tych aromatycznych grzybów do przygotowania pasty jajecznej.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 jaj ugotowanych na twardo
    10 krówek (mleczaje smaczne)
    cebula
    50 g masła
    3-4 łyżki majonezu
    sól morska
    pieprz ziołowy

Pasta jajeczna z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i grzyby. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym.

    Do malaksera przekładamy jajka i uduszone grzyby z cebulą. Miksujemy. W trakcie miksowania dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem ziołowym.

    Podajemy ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy