Pasta jajeczna z ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pastę jajeczną z dodatkiem zielonego ogórka. Polecam na śniadanie lub kolację z pieczywem.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ugotowane jajka
    1/3 zielonego ogórka
    1/2 cebuli
    3 łyżki pokrojonego szczypiorku
    3 - 4 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Pasta jajeczna z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z ogórkiem 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Szczypiorek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na drobno.
    Ogórka obieramy ze skórki i ścieramy na tarce do miski.
    Do miski z ogórkiem dokładamy pokrojone składniki oraz majonez, sól i pieprz, mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy